Byvandringer

690x_Fortællerens byvandringer:
Pernille Stockfleth har igennem flere år vist rundt i det gamle Dragør, hvor hun også bor. I samarbejde med Lokalarkivet og Museum Amager har hun udarbejdet flere forskellige meget levende og interessante byvandringer, om det, som for de fleste er det mest spændende ved at opleve et sted, nemlig de lokale skæbner, det levede liv, og den levede historie. Vi kommer helt tæt på livet, som det har formet sig, hun fortæller bramfrit og inspirerende om de menneskeskæbner, hvis skridt og latter har lydt i de små hyggelige gader og stræder i Dragør, og får – igennem de personlige historier – også den store historie: om Hollænderne og fiskerne, om det maritime liv og piraterne, om jord og hav, om krig og fred, og al hverdagslivet, som det har formet sig.

 

Historiefortællerens familiebyvandring:
Dragørs historie er lang og broget, og i byen har levet folk – der igennem tiderne – har hastet gennem gader og stræder, med blikket fæstnet på jorden, travlt optagne af en tanke, en ide eller en bekymring. Og de har nok ikke forstillet sig at de her i vore dage ville få deres historie fortalt.

Vi skal møde en række markante skæbner, høj som lav, og igennem deres livshistorier, får vi et indblik i byens lange forunderlige historie. Hør om Grith der ikke var velforvaret, om Frederik W. Møller der lodsede for Zaren, pigen fra lortegangen, og om drengen fra Badstuevælen der blev guldgraver, og mange andre.

 

Ellen_Nielsen_nyEllen og Jødeflugten:
Vi dumper hovedkulds ind i de skæbnesvangre dage i 1943, hvor de danske jøder måtte flygte til Sverige, og vi følger med en af modstandskampens kvinder: Ellen Nielsen, en moden kone midt i halvtredserne, der arbejder som fiskerkone inde på Gammel Strand. Hun hvirvles ind i begivenhederne, og må pludselig se sit liv vældig forandret, da krigens virkelighed byder hende at handle. Vi kommer rundt i de smalle gader, og hører den dramatiske historie om de kolde dage i efteråret 1943, hvor mange i den lille by tog stilling, og risikerede alt.

 

 

 

Kastrup_Fort_1921Dragør i krig:
Der ligger den lige så fredeligt, den lille idylliske by…. Men ingen undslap krigen, heller ikke Dragør. Byens navn hviskedes især i de kolde efterårs dage i 1943, men der er mange andre og vigtige historier der skal fortælles: Om Dr. Dich og modstandskampen, om Gestapo, stütspunkt, og kommandanter der drikker kaffe på Strandhotellet, og vender det blinde øje til. Om et par stikkere, og det de kunne fortælle, og om befrielsens hektiske dage. Det er levet liv, og sande skæbner der danner rammen om krigens historier

 

 

 

Karen BlixenKaren Blixen og Dragør:
Kom med rundt i byen, og få historien om, hvorfor den lille store dame, med de sorte øjne og det skarpe vid, havde sin gang i 1950érnes Dragør, hør om dem hun omgav sig med; de unge digtere, den eksotiske koncertpianist, den tids kendte skuespillere. Få den spændende historie om fundet af en helt speciel kuffert på et loft, og den virak et par badesandaler kan afstedkomme!

 

 

 

 

For alle byvandringer, ring da for et forrygende og uforpligtende tilbud!